Wonen & welzijn

IN Zorg en Advies wil aan al haar cliënten een thuis kunnen bieden dat past bij zijn of haar capaciteiten en wensen. We bieden daarom een breed scala aan woonmogelijkheden op verschillende plaatsen in Zuid-Holland. Van groepswoningen tot eengezinswoningen of appartementen: we gaan altijd op zoek naar de best passende oplossing.

Omdat iedere bewoner anders is, maken we voor iedereen een eigen persoonlijk plan en begeleidingsplan. Daarin staan de afspraken die we met elkaar maken. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider die zorgt dat dit plan wordt uitgevoerd of bijgesteld. Voor al onze woonvormen is een indicatie nodig.

Wonen in een groep

In de groepswoningen is het leven zo gewoon mogelijk. Bewoners worden betrokken bij dagelijkse zaken zoals koken en het huishouden. Ze worden aangemoedigd om zelf mee te helpen als ze dat kunnen. Meestal gaan cliënten overdag naar een activiteitencentrum. In hun vrije tijd maken ze het met elkaar gezellig, zoeken ze de rust op in hun eigen kamer of gaan ze naar activiteiten buitenshuis.

Zelfstandig wonen

Kunnen cliënten voor zichzelf en het huishouden zorgen, dan is zelfstandig wonen met begeleiding van IN Zorg en Advies ideaal. Cliënten huren zelf een appartement of wonen in een appartement van IN Zorg en Advies, in de buurt van een steunpunt. Bij zo’n steunpunt kunnen ze terecht met allerlei vragen en om elkaar te ontmoeten.