Time-out

Cliënten hebben vaak behoefte aan totale rust. Na de vele ervaringen die wij hebben opgedaan binnen onze begeleidingsvisie weten we dat rust een heel belangrijk begrip is binnen de zorgsector. Daarom hechten we ook bij IN Zorg en Advies veel waarde aan rust. Op het moment dat de hulpvraag van de cliënt komt, is hij of zij vaak voor langere tijd overvraagd. Hierdoor is het functioneren in de maatschappij moeilijker geworden.

Deze hulpvraag heeft ons als organisatie aan het denken gezet. De vraag “hoe kun je een cliënt totale rust aanbieden, zodat een cliënt stabiliseert?” is centraal komen te staan. Om binnen de organisatie op de hulpvraag te kunnen anticiperen hebben wij time-outs gecreëerd. Doormiddel van bijvoorbeeld zorgboerderijen of begeleid wonen-complexen kunnen wij de cliënt tegen een eigen bijdrage de totale rust bieden.
Om totale rust te bieden zijn wij ervan overtuigd dat wij de cliënt uit zijn of haar vertrouwde omgeving en systeem moeten halen. Daarom hebben wij ook in het buitenland time-outs gecreëerd. Doordat de cliënt in een totaal andere omgeving is kan hij of zij de rust vinden die nodig is. Ook vanuit deze situatie wordt speciale begeleiding geboden, zodat een cliënt zich volledig bezig kan houden met zichzelf.