Activiteiten

Gezondheid, vitaliteit en welbevinden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Cliënten van IN Zorg en Advies hebben de mogelijkheid te participeren in activiteitenprogramma’s zoals fitness, boksen en schilderen. Deze activiteiten geven de cliënten de mogelijkheid om te leren omgaan met hun handicap op het gebied van motoriek, concentratie en energieregulatie. Daarnaast helpen vooral de sportieve activiteiten bij het ontwikkelen van een gezonde(re) levensstijl. We richten ons dus niet alleen op het gebied van beweging, maar ook op het gebied van voeding en randvoorwaardelijke zaken. Door cliënten op deze manier te activeren kan er schadelust reductie worden verkregen, wat weer kan bijdragen aan kostenvermindering in de zorg.

Boksen

Boksen is een mooie sport, mits je er op de juiste manier mee om leert te gaan en de theorie kent. Veel mensen vragen zich af waarom boksen goed kan zijn voor iemand. Dat komt doordat boksen niet alleen helpt bij het kwijt kunnen van energie, maar ook bijdraagt aan het opbouwen van geduld, het aanleren van een goede timing en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Boksen is erg goed voor mensen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel ADHD. In het Nederlands staat deze afkorting voor aandachts- en concentratieproblemen, impulsiviteit en overbeweeglijkheid. Mensen met ADHD hebben een activiteit nodig waarin ze hun dagelijkse energie kwijt kunnen. Boksen kan hiervoor een oplossing zijn, mits de technieken goed en onder begeleiding worden aangeleerd.

Fitnessen

Fitnessen zorgt voor minder stress. Door het trainen daalt je bloeddruk en wordt het bloed sneller door je aderen gepompt. Ook helpt het je je gedachten te verzetten en alle slechte gevoelens, frustraties en irritaties van je af te trainen. Studies bewijzen bovendien dat mensen die drie keer per week een goed uitgebalanceerd programma voor krachttraining volgen, een betere nachtrust hebben dan mensen die dit niet doen.

Foto’s van het vernieuwde activiteitencentrum: